Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Çukurova Meclisi Türkiye’ye örnek oldu!

Çukurova Meclisi Türkiye’ye örnek oldu!

Çukurova Meclisi Türkiye’ye örnek oldu!

Siyasi ortamin gergin oldugu Türkiye’de adeta içleri isitacak gelisme Çukurova Belediyesi’nde yasandi. Olaganüstü meclis toplantisinda Baskan Soner Çetin’e borçlanma yetkisi oy birligi ile verilirken Millet Ittifaki ve Cumhur Ittifaki’na mensup üyelerinin karsilikli iyi niyetli yaklasimlari tüm Türkiye’ye örnek olacak nitelikteydi.

Tüm meclis üyelerinin örnek bir tavir sergiledigini belirten Baskan Soner Çetin, pandemi sürecindeki basarili çalismalardan Cumhurbaskani Erdogan, Saglik Bakani Koca ve Bilim Kurulu üyelerine tesekkür etti. AK Parti Grup Sözcüsü Recep Özdemir de borçlanmanin güzel çalismalarda kullanilacagina emin oldugunu vurguladi. Çukurova Belediye Meclisi; alinan karar ve yapilan konusmalarla tüm Türkiye’ye örnek olacak, siyasi ortami yumusatacak bir oturuma sahne oldu.

 

Olaganüstü toplanan Çukurova Belediye Meclisi, Baskan Soner Çetin’e borçlanma yetkisi verilmesi konusunu görüstü. Oturuma açmadan önce meclis üyelerine seslenen Baskan Soner Çetin, pandemi sürecinde Çukurova Belediyesi’nin basarili bir sinav verdigini söyledi. Türkiye’nin de salgin sürecini iyi yönettigini vurgulayan Baskan Soner Çetin, “Alinan kararlarla sürecin basarili yönetilmesini saglayan Sayin Cumhurbaskanimiz, Saglik Bakanimiz ve Bilim Kurulu üyelerine tesekkür ediyorum” ifadesini kullandi.

 

TÜRKIYE IYI SINAV VERDI

Baskan Soner Çetin, salginin olumsuz etkilerini en aza indirmek için belediye olarak Vefa Sosyal Destek Grubu’na her türlü destegi sagladiklarini belirterek, “Tüm kurumlarla el ele uyum içinde çalistik. Adana’da çok vaka görülmemesi bu uyumun bir sonucudur. Bu süreçte 65 yas üstü vatandaslarimiza sicak yemek servisi yaptik, ihtiyaç sahiplerine gida yardiminda bulunduk ve Çukurova’nin sokak ve caddelerini ilaçli suyla yikadik. Bunun yaninda isyerlerinde dezenfekte çalismalari gerçeklestirdik” dedi. Baskan Soner Çetin, bu süreçteki özverili çalismalarindan dolayi belediye personeline tesekkür etti.

 

GEÇEN YIL YETKIYI KULLANMADI

Geçen yil da borçlanma yetkisi aldigini ancak bunu kullanmadigini kaydeden Baskan Soner Çetin, “Bu yilin 6’nci ayina geldik. Borçlanma yetkisini araç alimi ve devam eden yatirimlari tamamlamak için talep ediyorum. Iller Bankasi’ndan gelen katki paylari çok düstü. Ramazan Ayinda personel maaslarinin yarisini ödeyebildik. Bu yetkiyi kullanmak istemiyoruz. Ancak ihtiyaç halinde kullanacagiz” seklinde konustu.

MUHALEFETIN ÖRNEK TAVRI

Daha sonra AK Parti Grup Sözcüsü Recep Özdemir gündemle ilgili söz alarak grup olarak borçlanma talebine destek vereceklerini açikladi. Recep Özdemir, “Baskanimiz bu konuda bizlere gerekli açiklamayi yapti. Bu sürecin saglikli yürütülmesi için destek verecegiz. Kararin oy birligiyle geçmesi Çukurova Belediyesi’ne moral motivasyon olacaktir. Borçlanmanin iyi niyetli ve güzel çalismalarinda kullanilacagindan eminiz' seklinde konustu. MHP Grup Sözcüsü Özgür Ates ve Iyi Parti Grup Sözcüsü Nevzat Hiz da borçlanma yetkisine destek vereceklerini belirttiler.

UYUMLU ÇALISMA BASARIYI GETIRIR

Ardindan yapilan oylamada Baskan Soner Çetin’e borçlanma yetkisi verilmesiyle ilgili madde oy birligiyle kabul edildi. Oylama sonra meclis üyelerine tesekkür eden Baskan Soner Çetin, Cumhur Ittifakina mensup parti gruplarinin olumlu yaklasimlarindan övgüyle söz etti. Baskan Soner Çetin, “Bu uyumlu çalismanin sonucu mutlaka basari olacaktir” dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı